Enkelte drømmer krever motivasjon

Alle har drømmer, noen som vi kjenner til og andre vi ikke helt vet at ligger der. Noen drømmer vil vi fortelle andre om, som for eksempel drømmen om å reise til et eksotisk land, drømmen om en kjekk mann, 2 baren og et hvitt hus med stakitt gjerde, mens andre drømmer vil vi heller holde inne i oss selv, i frykt for å ikke kunne oppnå dem eller fordi vi synes det er flaut. For eksempel en gutt som vil gå på skjønnhetsskole, eller jenta med den store drømmen om å blir gravemaskinfører! Men ingen av dem vil si det til noen, i frykt for hva vennene og de andre rundt dem kan komme til å si om dem.

Med store drømmer følger et ønske om å oppfylle dem, og det kan noen ganger kreve noe av deg også. Det er ikke alt som blir servert på sølvfat og lagt i fanget ditt. Noen ganger må man jobbe litt mer for å komme dit, og veien kan være tøff og man kan bli sliten og lei. Man kan få lyst til å gi opp, lyst til å finne seg en ny drøm, finne noe som ligger nærmere. Da bør du stoppe og høre på deg selv. Si at jeg vil dra på en reise til et land for oppleve kulturen og møte menneskene. Desverre har jeg ikke økonomien til å reise langt og det å jobbe har du ikke tid til, jeg begynner å lage hindringer av alt (det skal dere ikke gjøre altså!) Det hele ender opp med at jeg tar en tur til sydkysten av Sverige på sommeren, bare fordi jeg ville ut å reise! Har jeg da oppfylt drømmen min? Jeg har vært ute og reist, men Sverige fremfor for eksempel India, kan det sammenlignes egentlig? 

Det er litt opp til en selv, i hvertfall i noen tilfeller. Det og møte på drømmeprinsen, vinne i lotto og plutselig få penger fra en død grand onkel i Amerika du ikke viste du hadde, kan ikke jobbes opp mot selvfølgelig. Men drømmer som må planlegges og gjennomføres, kan man faktisk forberede seg på. Om det er å komme inn på en god skole så kanskje man må jobbe med karakterene sine, om det er å kunne komme på landslaget så må man trene for å bli god, og for å kunne reise så må man finne ut hvor, hva vil det koste, og sjekke ut ulike alternativer til transport, overnatting og mat. 


#priv

Det og skulle jobbe for en drøm eller for et mål er ikke alltid så lett. Man mister motivasjonen, orker ikke, vil ikke, ser seg om etter en annen drøm som er mer oppnåelig eller en man kanskje føler at frister like mye. Bare husk å tenke deg godt om før du gir slipp på den du allerede har. Før du starta på den lange veien mot drøm nr. 1 eller målet ditt, hva hadde du da mest lyst til? Og hva har fått deg til å endre mening? Er det verdt det? Er den nye drømmen bedre enn den gamle eller er de rett og slett flotte begge to? Kanskje må man jobbe enda litt ekstra så man kan ta begge drømmene samtidig! To fluer i en smekk liksom!

For motivasjonen sin del så er ikke jeg den beste å komme med råd på grunnlag av egen erfaring akkurat, men for min det handler det som regel om å tvinge seg gjennom det. Skulle selv lnske jeg fant det store sparket som ga meg all verdens motivasjon til å fortsette, motivasjon til å alltid holde humøret oppe og for å bite tenna sammen og tenke jeg klarer det!!. Men ta en titt på drømmen om du kan. Se etter andre som har gjort det, har det eller er på vei mot destinasjon; drøm oppfylt. Ta å se hva de sier, kanskje de oppmunterer og tipser! Mange er positive og en ny glød kommer til i topplokket ditt! Det er alltid like moro med sånne øyeblikk. Let etter tips til hvordan man kan forbedre seg, eller hvordan man kan komme seg videre, videre mot det du vil oppnå! 

Blir kanskje veldig generelt det her, men det er så viktig å kunne være fornøyd! Det er viktig å følge drømmer, det er viktig å kunne være stolt av seg selv og si at man klarte det! Det er hverdagens gull! Og selv syns jeg alltid det er moro å kunne skryte litt av meg selv (okei, til tider ikke bare litt -hehe), og jeg får lyst til å bli bedre, så jeg kan skryte enda mer! Også tar jeg med meg masse gode tilbakemeldinger videre og tenker; at om det jeg har gjort til nå har ført til detta, så bare tenk på det du kommer til å utrette seinere! Tenk så tung den sekken med tilbakemeldinger og skryt blir da, og det blir ikke noe problem og skulle bære den heller, for jeg har blitt sterkere på veien, og jeg kan jo bare ta på meg en større sekk!

Hva er dine drømmer? Hva gjør du for å oppnå dem?

25.02.2013 @ 11:28 i Tekster 4 kommentarer

4 kommentarer

gtim 03.03.2013 21:26
Du skriver utrolig bra!
OverCover 03.03.2013 23:22
gtim: Tusen takk!
EventyrEirin 04.03.2013 23:33
Knallknallknall!

Jeg har troen på at så lenge man jobber med noe - et lite steg av gangen - så får man det til. Og det har funka så langt for meg! Med positivitet, og stå-på-vilje og innsats på en jobb man kanskje ikke liker så godt, så kommer man langt! Lykke kan ikke kjøpes for penger, men det kommer ofte godt med.
OverCover 05.03.2013 17:51
EventyrEirin: Åhh, så moro med tilbake meldinger!! Takktakktakk! Tihi!

Skriv en ny kommentar

OverCover

OverCover 19, Tinn
Mariann, 19 år fra Rjukan. Venter på utfordringer og eventyr som dukker opp underveis.

Instagram @maje22
YouTube @maje2201
Twitter @overcover
Klarer visst ikke bestemme meg..

Søk i bloggen

Widgets

bloglovin

Design

Laget av Lisa

Kategorier

hits