Kategori: Tekster

Trening på agendaen

For tiden er jeg på topp i en motivasjonskurve for trening, og godt er det. Det frister og trene! Jeg vil bli bedre! Jeg må bli bedre!
Jeg er ikke noe treningsfantom, langt i fra. Har ikke tilgang på et high tech treningssenter og jeg har ikke annet enn frivekter hjemme. Men det er jo lov å justere litt? Med tilgang på tredemøller, sykler, svømmebasseng og begrenset utvalgt av styrkeapparat kommer jeg langt og utenom det liker jeg og bruke treningsprogram på youtube. Det erså moro, og jeg blir så sliten. Føler meg så svar og i dårlig form at jeg vil gjøre det bedre!


#priv.  - Baksiden av Gaustatoppen i juni '12. Var fornøyd etter å ha gått opp i snø med en tyngere sekk enn nødvendig! 
Fineste gåturen på lenge.


Ellers leser jeg en del av innleggene på Fitnessbloggen, og føler jeg blir litt klokere på ulike ting som treningsformer og kosthold. Det er moro å kunne se hva andre gjør også, og store muligheter for å finne svar på det du lurer på. 
Etter blant annet å ha lest dette innlegget hos Supermarie tigligere, har jeg sluttet å se på bilder av fitnessmennesker som tar bilde av den flate tonede magen sin i speilet, som inspirasjon. Det er ikke det som skal være motivasjonen min. De har selvsagt gjort en knall jobb! Virkelig! Men jeg har egne mål, og det er de jeg vil nå. Jeg trenger ikke six pack og sprettrumpe for å få det til - sier ikke at det er dumt eller stygt, men det er ikke et behov og det er ikke noe jeg trenger for å bli fornøyd.


#priv fra insta : @maje22 . 1: Treningsøkt  2. Cockpit i fly! moro hoho

Jeg blir blidere av å trene og av å fa frisk luft. Får mer overskudd og bedre søvn. Jeg føler på en måte at jeg har fortjent pc og tv tiden, og jeg får lyst på progresjon og på mer trening.  Føler meg nærmere et mål og er det noe jeg liker så er det og klare å oppfylle egne mål og kriterier og når jeg klarer å fylle opp et fysisk mål så blir jeg overlykkelig! Hver gang! 
For å oppnå mål må jeg jobbe, "gjøre leksene" mine om du vil kalle det det. Men personlig så må jeg bli mer strukturert, og det skal nå skjer så da sier jeg det nu: 

Planen for neste økt er kanskje litt styrketrening i morgen og en 4x4 intervall på torsdagen, kanskje til og med før skolen!
Så ser vi hvordan det går!

Så, du som titter innom. Hva er ditt mål innen for trening eller andre ting?

12.03.2013 @ 21:48 i Tekster 0 kommentarer

Fordommer - Påvirkning - Meninger

Okei, jeg er ikke akkurat av typen som oppdaterer så ofte, noe som kanskje syns? Haha, men uansett! 
Jeg sa jo selv at det ikke blir en tekstblogg.. Men kanskje jeg tok litt feil? Jeg liker å skrive, å etter å ha begynt på vgs så merker jeg at jeg savner å kunne skrive fritt omhva jeg vil. Så kanskje det er det dette ender opp som alikevel. Tror som sagt det blir en liten lapskaus av ulike ting!

Over til noe annet, nemlig fordommer, påvirkning og meninger. Fordommer - ikke bra. Jeg har de selv, men prøver å skjerpe meg. Jeg prøver å ikke dra over alle og alt med en gang, det er ikke lett, men jeg prøver. Påvirkning - både og. Alle blir påvirket, om det er kollegaer, venner, lærere, media og så mye annet. Vi kan bli påvirket på ulike måter, både positivt og negativt. Selv kan jeg være lett og påvirke, men jeg er og sta og har egen meninger, kanskje er jeg litt lettere å påvirke på områder jeg ikke vet så mye om? Det virker i hvert fall fornuftig for min egen del. Som et lite forsvar for meg selv, så er jeg glad i å lære ting, og finne ut av ting, for å kunne ha en mening om det, så jeg kanskje kan påvirke noen selv!  Meninger - BRA! Jeg er veldig for egne meninger, så lenge man klarer å stå for dem, og vet hva man snakker om. Om du mener det er dumt at jeg vil ut å løpe, og jeg spør hvorfor, så skal du kunne svare. (Note to self: dette må du bli bedre på selv). Jeg lager ofte opp meninger og som jeg sa er jeg sta nok til å holde på dem - relativt lenge, selv om de kanskje ikke gir så mye mening. Jeg hater og tape, spesielt diskusjoner. 


#priv

Men nok om meg. Det jeg skulle frem til nå var at man skal kunne klare å gi litt blanke av og til. Noen har fordommer til bloggere andre har til fotballspillere eller modeller. Men om jeg selv står der og lurer på om jeg skal tørre detta eller ikke fordi jeg er redd for hva andre vil synes om meg så må jeg / du / vi / oss lære å gi litt blanke. Jeg må heller finne ut om jeg vil det. Om andre ser på deg når du møter dem og tenker herregud så ja vel. Er dette personer som har en mening du bryr deg om? Ikke la dem påvirke deg til å la vær og gjøre noe du faktisk har lyst til! 
Bedre å angre på noe du har gjort enn noe du ikke har gjort, sant?
Du har dine meninger, og i bunn og grunn er det de som betyr noe. Om du mener det er en god ide å begynne med løping, kjør på! Kanskje noen andre mener noe annet og det skal de bare gjøre.


#priv
 

Det jeg skal frem til er at man skal kunne gi litt blanke i hva andre mener noen ganger (andre ganger er det fint med litt konstriktivt, merk: konstruktivt). Hvis du mener det er en god ide så kjør på! Det er noe du har lyst til og noe du føler for så hvorfor la andre påvirke valget ditt og stå i veien? 

Finnes det noe i deg som du vil, men er skeptisk til å gjennomføre?

05.03.2013 @ 18:32 i Tekster 6 kommentarer

Enkelte drømmer krever motivasjon

Alle har drømmer, noen som vi kjenner til og andre vi ikke helt vet at ligger der. Noen drømmer vil vi fortelle andre om, som for eksempel drømmen om å reise til et eksotisk land, drømmen om en kjekk mann, 2 baren og et hvitt hus med stakitt gjerde, mens andre drømmer vil vi heller holde inne i oss selv, i frykt for å ikke kunne oppnå dem eller fordi vi synes det er flaut. For eksempel en gutt som vil gå på skjønnhetsskole, eller jenta med den store drømmen om å blir gravemaskinfører! Men ingen av dem vil si det til noen, i frykt for hva vennene og de andre rundt dem kan komme til å si om dem.

Med store drømmer følger et ønske om å oppfylle dem, og det kan noen ganger kreve noe av deg også. Det er ikke alt som blir servert på sølvfat og lagt i fanget ditt. Noen ganger må man jobbe litt mer for å komme dit, og veien kan være tøff og man kan bli sliten og lei. Man kan få lyst til å gi opp, lyst til å finne seg en ny drøm, finne noe som ligger nærmere. Da bør du stoppe og høre på deg selv. Si at jeg vil dra på en reise til et land for oppleve kulturen og møte menneskene. Desverre har jeg ikke økonomien til å reise langt og det å jobbe har du ikke tid til, jeg begynner å lage hindringer av alt (det skal dere ikke gjøre altså!) Det hele ender opp med at jeg tar en tur til sydkysten av Sverige på sommeren, bare fordi jeg ville ut å reise! Har jeg da oppfylt drømmen min? Jeg har vært ute og reist, men Sverige fremfor for eksempel India, kan det sammenlignes egentlig? 

Det er litt opp til en selv, i hvertfall i noen tilfeller. Det og møte på drømmeprinsen, vinne i lotto og plutselig få penger fra en død grand onkel i Amerika du ikke viste du hadde, kan ikke jobbes opp mot selvfølgelig. Men drømmer som må planlegges og gjennomføres, kan man faktisk forberede seg på. Om det er å komme inn på en god skole så kanskje man må jobbe med karakterene sine, om det er å kunne komme på landslaget så må man trene for å bli god, og for å kunne reise så må man finne ut hvor, hva vil det koste, og sjekke ut ulike alternativer til transport, overnatting og mat. 


#priv

Det og skulle jobbe for en drøm eller for et mål er ikke alltid så lett. Man mister motivasjonen, orker ikke, vil ikke, ser seg om etter en annen drøm som er mer oppnåelig eller en man kanskje føler at frister like mye. Bare husk å tenke deg godt om før du gir slipp på den du allerede har. Før du starta på den lange veien mot drøm nr. 1 eller målet ditt, hva hadde du da mest lyst til? Og hva har fått deg til å endre mening? Er det verdt det? Er den nye drømmen bedre enn den gamle eller er de rett og slett flotte begge to? Kanskje må man jobbe enda litt ekstra så man kan ta begge drømmene samtidig! To fluer i en smekk liksom!

For motivasjonen sin del så er ikke jeg den beste å komme med råd på grunnlag av egen erfaring akkurat, men for min det handler det som regel om å tvinge seg gjennom det. Skulle selv lnske jeg fant det store sparket som ga meg all verdens motivasjon til å fortsette, motivasjon til å alltid holde humøret oppe og for å bite tenna sammen og tenke jeg klarer det!!. Men ta en titt på drømmen om du kan. Se etter andre som har gjort det, har det eller er på vei mot destinasjon; drøm oppfylt. Ta å se hva de sier, kanskje de oppmunterer og tipser! Mange er positive og en ny glød kommer til i topplokket ditt! Det er alltid like moro med sånne øyeblikk. Let etter tips til hvordan man kan forbedre seg, eller hvordan man kan komme seg videre, videre mot det du vil oppnå! 

Blir kanskje veldig generelt det her, men det er så viktig å kunne være fornøyd! Det er viktig å følge drømmer, det er viktig å kunne være stolt av seg selv og si at man klarte det! Det er hverdagens gull! Og selv syns jeg alltid det er moro å kunne skryte litt av meg selv (okei, til tider ikke bare litt -hehe), og jeg får lyst til å bli bedre, så jeg kan skryte enda mer! Også tar jeg med meg masse gode tilbakemeldinger videre og tenker; at om det jeg har gjort til nå har ført til detta, så bare tenk på det du kommer til å utrette seinere! Tenk så tung den sekken med tilbakemeldinger og skryt blir da, og det blir ikke noe problem og skulle bære den heller, for jeg har blitt sterkere på veien, og jeg kan jo bare ta på meg en større sekk!

Hva er dine drømmer? Hva gjør du for å oppnå dem?

25.02.2013 @ 11:28 i Tekster 4 kommentarer

OverCover

OverCover 19, Tinn
Mariann, 19 år fra Rjukan. Venter på utfordringer og eventyr som dukker opp underveis.

Instagram @maje22
YouTube @maje2201
Twitter @overcover
Klarer visst ikke bestemme meg..

Søk i bloggen

bloglovin

Design

Laget av Lisa

Kategorier

hits